Overslaan naar content

Woonbegeleider met welzijns- en zorgtaken in de wijk (uren in overleg)

Op locatieWijkzorg

Functieomschrijving

Ondersteun je cliënten in de wijk met lichte zorgtaken en ben je de sfeermaker die een lach op het gezicht tovert bij anderen? Werk je graag zelfstandig bij cliënten aan huis, met een route die zelfs met de fiets goed te doen is? Wil je graag meedenken in de transformatie van een team dat volop in ontwikkeling is? En wil jij graag leren van en met je ervaren collega’s in de wijkzorg? Solliciteer dan op deze vacature!


Klinkt goed! Maar wat ga je eigenlijk doen?

Als woonbegeleider in de wijk pak je de lichte zorgtaken (ADL) op. Hiervoor krijg je een interne cursus van 5 dagen. Je helpt bijvoorbeeld cliënten uit bed, kleed hen aan, helpt met mondzorg en steunkousen en zorgt voor een ontbijtje. Ook maak je een praatje of doe je een spelletje of kleine activiteit met een cliënt, als dagbesteding. Je ondersteunt op die manier de andere zorgmedewerkers in de wijk.

Ons team werkt vanuit Gezondheidscentrum Kapelhof, gelegen aan de Kapelstraat in Breda. Dit zelfstandige team van 10 medewerkers is op zoek naar woonbegeleiders! Er zijn korte lijnen, we luisteren naar elkaar en je voelt je gewaardeerd. Het extramurale team is dynamisch, zelfstandig en volop in ontwikkeling. Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met de transitie van MPT naar VPT, waar jij ook in mee zou kunnen denken! Als woonbegeleider lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het team. Met het team verzorgen we cliënten voornamelijk in de wijken Breda Noord, Heusdenhout en Brabantpark. Hierdoor is de diversiteit aan cliënten groot.


En wat krijg je hiervoor terug? *Tromgeroffel*

We bieden een uitdagende functie in een ambitieuze organisatie die volop in ontwikkeling is. Ook is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijg je een korte cursus om je op weg te helpen. Er heerst een prettige en transparante werksfeer in een omgeving waar hard gewerkt wordt en waar collega’s altijd voor elkaar klaar staan. Daarnaast bieden we:

 • Salaris is op basis van de CAO VVT, schaal 20 (€2.236,57- €2.772,02 bruto per maand op basis van 36 uur per week) aangevuld met onregelmatigheidstoeslag
 • Uitstekend pensioen bij PFWZ
 • Reiskosten o.b.v. de CAO
 • 8% vakantiegeld (in mei) en 8,33% eindejaarsuitkering (in november)
 • Meerkeuzesysteem waarbij je een fiets, mobile device of “blijmakers” uit kan ruilen
 • Geweldige personeelsfeesten, leuke teamuitjes en verrassende attenties
 • Werken bij een organisatie waarbij iedereen elkaar echt ziet en waarbij je impact kan maken.

Vereisten

Maar wat verwachten we van jou?

 • Je bent enthousiast en hebt affiniteit met het werken met ouderen (in de wijk)
 • Een opleiding is niet vereist wel heb je altijd al een zorghart gehad, bent makkelijk in de omgang en bezit inlevingsvermogen.
 • Je wilt persoonsgericht en cultuurspecifiek werken
 • Je bent sociaal en praat makkelijk met bewoners, collega’s, familieleden en vrijwilligers
 • Je kan een lach op het gezicht van de ouderen toveren


Bij Egala Zorg, zorgen we voor elkaar

Wij zijn Egala Zorg. Met drie locaties en thuiszorg is Egala Zorg er voor kwetsbare ouderen in Breda en omgeving. We bieden cultuurspecifieke zorg. Dat betekent dat we ouderen met verschillende achtergronden verzorgen. Dit doen we op een manier zoals zij dit vanuit hun cultuur gewend zijn. Egala Zorg heeft drie verschillende locaties. Raffy is er voor Indisch/Molukse ouderen, Lâle is er voor Turkse ouderen en De Leystroom voor Brabantse ouderen.

Drie unieke locaties dus, maar we zijn allemaal gelijk! Of dat je nu start als Medewerker Huishoudelijke Dienst of in het bestuur. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij aan onze organisatie en wordt daarom gewaardeerd. Er werken bij Egala Zorg in totaal ongeveer 400 medewerkers en 180 vrijwilligers. Wij bieden gastvrije, persoonsgerichte en cultuurspecifieke zorg. Je krijgt bij ons de ruimte om te groeien en ontwikkelen. Zo kun jij er écht toe doen voor de ouderen. Jij bent een belangrijk onderdeel van hun dag en maakt daarmee het verschil. Dat geeft voldoening! Ons alvast beter leren kennen? Kijk dan bijvoorbeeld op onze werken bij website, onze LinkedIn pagina of de TikTok pagina van locatie De Leystroom.


Al enthousiast en overtuigd…?

Zie jij jezelf al bij ons werken als Woonbegeleider? Solliciteer dan zo snel mogelijk en stuur je motivatie met CV!


… of wil je eerst nog wat meer informatie?

Vragen over het proces? App de recruiter: 06 57925088 of mail naar solliciteren@egalazorg.nl!

Op locatie
Wijkzorg

of